tiistai 5. joulukuuta 2017

Palo Santo - Pyhä puu

PALO SANTO
(Bursera graveolens)

Palo Santoa kutustaan Pyhä puuksi. Nimikin jo viittaa siihen. Ecuadorin farmilla käydessämme kiipesimme vuorelle, jota kutsutaan Palo Santo - metsäksi. Siellä vallitsi rauha. Se oli paikka, jonne Maryn ja Garyn pojat Jacob & Josef menivät leikkimään ja touhuamaan. Yhdestä kuvasta näette kaatuneen Palo Santo puun. Se on kaatunut siihen aivan luonnollisesti, itsestään. Se on hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu luonnossa.

Farmilla oleva Palo Santo-metsä on ainoastaan nähtäväksi tarkoitettu, itse öljyksi tuleva Palo Santo puut kasvaa villinä metsässä. Ecuador on TÄYNNÄ Palo Santo puita. Se on yhtä yleinen siellä, kuin mänty Suomessa.Koska Ecuadorissa on paljon vuoristoa, siellä tapaa Palo Santo puitakin paljon. Palo Santo tykkää kasvaa kuivasta maasta. Kun puulle antaa vettä, se aloittaa kukkimisen välittömästi ja kukkii yhden viikon ajan. Oli aika mielenkiintoista nähdä Palo Santo puu kukassa - se loisti koko farmilla ympäriinsä kauneuttansa. Puu tai koko metsä tuoksui aivan samalle kuin eteerinen öljy öljypullossa.Mikä osa puusta käytetään tislaukseen?
Eteerinen öljy tislataan kuolleesta Palo Santo puusta. Puun täytyy olla kuollut (eli kaatunut maahan) väh. 2v ajaksi, ennen kuin se kannattaa tislata eteeriseksi öljyksi. Näin siitä saadaan parhain mahdollinen, laadukkain öljy. Palo Santo puulla on erittäin lyhyet juuret, niin se edesauttaa puun kaatumista nopeasti. Kuollut puu sahataan pieneksi pölyksi.1 litraan Palo Santo eteeristä öljyä tarvitaan 20kg kuivattua Palo Santo puuta (hienonnettua pölyä). Tämä kertoo sen, että puusta saadaan runsaasti öljyä. Verrataan Oreganoon. 1l oregano öljyä tarkivaan 1500kg Oregano kasvia. Palo Santoa vain 20kg.


Palo Santo puitakin on erilaisia. Tämä öljy tehdään punaisesta puusta, koska siitä saadaan paljon tasokkaampaa eteeristä öljyä. Senpä takia kannattaa ottaa öljyt käyttöön yritykseltä, joka takaa sinulle parhaimmat mahdolliset eteeriset öljyt, kuten Young Living. Niin, ja pääset vielä paikan päälle katsomaan ja näkemään kaiken.


Mihin Palo Santoa on käytetty historiassa?
Historiassa Palo Santoa on käytetty luonnollisena ötököiden karkottajana. Amazonin uumenissa ihmiset ovat käyttäneet Palo Santoa rituaalisissa menoissa puhdistamaan ja poistamaan pahat henget.

Mihin sitä käytetään tänä päivänä?
Sillä on paljon hyviä vaikutuksia. Sitä käytetään tunteiden tasapainotteluun, immuunijärjestelmän tukemiseen sekä hermoston toimintaa ylläpitämään.

Sen tuoksu on hyvin rauhoittava, hellyyttävä, mutta silti vahvaa energiaa tuova. Se voi auttaa saamaan syvemmän yhteyden ja meditaatiossa keskittymisen, kun puhdistaa energiakenttää negatiiviselta energialta.

Se on verrattavissa seuraaviin öljyihin: Frankincense, Mirhami ja Santelipuu.

Tässä Lindsey Elmoren teksti käännettynä:

Palo Santo: Tämän eteerisen öljyn pyhä voima

Palo Santo on pyhä puu, joka kasvaa Etelä-Amerikassa. Vuosisatojen ajan ihmiset ovat käyttäneet Palo Santo puuta puhdistavissa henkisissä rituaaleissa.
Itseasiassa nimi tarkoittaa kirjaimellisesti pyhää puuta. Se onkin todella hyvä henkisiin tarkoituksiin.


Kauneus ja tarkoitus kuolemassa
Palo Santo höyrytislataan kuolleesta puusta ja pudonneista oksista. Kun puu kuolee, se kypsyy ja siihen syntyy aivan omanlaisensa kemia. Mielenkiintoista, mutta samaa kemia ei synny jos puut tai oksat leikataan. Joten sanotaan, että öljy kantaa pyhän puun olemusta.


Puhdista ilmaa
Shamaanien sekä pyhimysten keskuudessa on ollut yleistä polttaa Palo Santoa puhdistamaan negatiivista energiaa ja tuomaan parantavaa ja hengellistä yhteyttä. Eteerinen öljy toimii paljolti samalla lailla. Se on mieltä nostattava ja voi auttaa tuntemaan parempaa yhteyttä korkeimpaan voimaan sekä omaan itseen. Lisäksi se voi myös poistaa epäpuhtauksia ilmasta diffuserissa käytettynä sekä kehosta, kun käytät sitä iholla. Jotkut käyttävät Palo Santoa puhdistamaan negatiivista energiaa jalokivistä ja kristalleista. Kokeile diffuuserissa tai iholla juuri ennen rukousta tai meditaatiota.


Kohota

Palo Santolla on rauhoittava ja tyynnyttävä tuoksu. Se sisältää d-limoneeniä, joka on tunteille erittäin terapeuttinen. Se auttaa tasapainottamaan juuri chakraa auttaen meitä maadoittumaan ja tuntemaan turvallisuutta. Se tukee myös kolmatta silmää ja kruunu chakraa nostaen henkisyyttä ja visiota. Oletko alamaissa?
Kokeile 3 tippaa palo santoa, 2 tippaa appelsiini ja 3 tippaa frankincenseä kylvyssä.


Suojaa
Palo Santon maadoittavat ominaisuudet auttavat tuomaan enemmän turvallisuuden tunnetta. Eikä vain sitä sillä puhdistavat ominaisuudet tuovat myös suojaa. Se suojaa myös ihoa paikallisesti käytettynä. Kun käytät sitä diffuuserissa kotona, se voi nostattaa mieltä ja tuoda lisää turvallisuuden ja suojan tunnetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti