maanantai 13. marraskuuta 2017

Clove - mausteneilikka

CLOVE - MAUSTENEILIKKA 
(Syzygium aromaticum)

Neilikka on varmasti kaikille tuttu Thieves öljystä. Jos sinulla on mennyt vahingossa tai tarkoituksella Thievesiä suuhun, niin voit tuntea lievää puutumista? Se johtuu neilikasta.

Se höyrytistlataan neilikkapuun nupusta ja varresta. Se kasvaa maustesaarilla, mutta sitä yritetään viljellä myös muualla - mutta sieltä tulee parhaimmat mausteneilikat :)!

Se on keski - pohjanuotti; erittäin mausteinen, lämmittävä, puinen.

Vanhat sanonnat sanovat että jos kävelet neilikkapuun alta hattu päässä, se pelästyttää puun, eikä se enää tuota hedelmää. Jos puut pelkäävät hattuja, niin ne eivät pelkää viruksia. Historiassa kerrotaan että maustesaarien asukkaat eivät taistelleet epidemioiden kanssa 1600-luvulle saakka, kunnes hollantilaiset valloittajat tulivat ja tuhosivat neilikkapuut, jotka kasvoivat runsaana kyseisellä saarella. Monet saaren asukkaat kuolivat epidemioiden seurauksena.

Historiassa neilikkaa ollaan käytetty iholla tapahtuviin epäkohtiin, vatsan toimintaa tukemaan, suoliston toimintaan, ja erityisesti hammaskaluston hoitamisessa.

Tänä päivänä sitä voidaan käyttää varmasti samoihin asioihin kuin historiassa. Myös sen tuoksulla on vaikutusta. Se voi helpottaa toipumista, parantaa muistia sekä antaa turvallisuuden ja rohkeuden tunnetta. Neilikka voi olla myös erinomainen öljy nukkumiseen, ennen kaikkea stimuloimaan ihania unia.

Eli sitä voi diffuuseroida, käyttää iholle sekä myös sisäisesti Clove+ öljyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti