tiistai 19. huhtikuuta 2016

Ovatko sitrusöljyt turvallisia hampaille?

Olet varmasti lukenut, että sitrusmehu ei ole hyvä hampaille. Sitten olet ihmetellyt, että pitääkö se paikkaansa sitrusöljyjen kohdalla? Siitä ollaan käyty jatkuvaa keskustelua, onko sitrusöljyillä huonoa vaikutusta hammaskiilteelle. Young Livingin tutkimus- ja kehitystyön toimikunta teki laboratorioanalyysin Dr. Michael Buchin johdolla, vaikuttavatko eteeriset öljyt hammaskiilteeseen samalla lailla kuin sitrusmehut.

- Sitrusmehuista on näyttöä, että ne kuluttavat hammaskiilleetta pitempiaikaisella käytöllä, koska ne sisältävät happoa, joka on alhaisempi kuin suun pH. Ja näin ollen se pehmentää hammaskiillettä.

- Yksinkertaisesti, kun suuhun laitetaan ainetta, jossa on alhaisempi pH-taso, niin tietenkin se vaikuttaa hammaskiilteeseen. (katso kuva alta)

- Teimme seuraavan testausmenetelmän:
1) pH-elektrodi upotettiin puhdistettuun veteen ja sen arvo mitattiin.
2) Koepullossa olevaan veteen sekoitettiin 0.5ml tuoretta, juuri puristettua sitrusmehua ja pH-taso mitattiin.
3) Toiseen koepulloon laitettiin sama määrä samaa Young Livingin sitrusöljyä ja pH-arvo mitattiin samalla tavalla.

Testasimme seuraavat eteeriset öljyt: Lemon (sitruuna), Lime, Tangerine (mandariini), Orange (appelsiini) ja Grapefruit (greippi).
Testauksessa todettiin, että sitrusmehut olivat ainakin 10 kertaa hapokkaampia kuin Young Livingin eteerinen öljyt vedessä. Eteeriset öljyt voivat aiheuttaa pienia pH-muutoksia (max.1 pH-taso).

Nämä laboratoria tulokset todistavat sen, että Young Livingin sitrus eteeriset öljyt eivät alenna pH-tasoa kuten sitrusmehut.

Kiitos tästä tutkimuksesta, Dr. Buch ja toimikunta!
Voit lukea englanninkielisen version: https://www.youngliving.com/blog/are-citrus-oils-safe-for-your-teeth/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti