torstai 3. maaliskuuta 2016

Maadoittava puu. Hong Kuai

Hong Kuai eteerinen öljy

Yleistä:
Hong Kuai on puhdistava ja mieltä kohottava öljy. Siinä on erittäin korkeat seskviterpeenitasot. Itikat ja ötökät eivät tykkää Hong Kuain tuoksusta, joten sitä kannattaa levitella kesäiltana!

Tawanissa, se on myös erittäin arvostettu öljy rentoutuksessa ja sitä käytetäänkin usein kylpyhetkissä. Se vapauttaa olotilaa ja edistää luottamuksen ja selkeyden tunnetta.

Hong Kuai puu voi elää jopa 1000-2000v. vanhaksi! Ne kasvavat korkealla ja jyrkissa vuoristometsissä ja niitä arvostetaan erittäin paljon.

Historia:
Hong Kuai puuta on käytetty tuhansia vuosia pyhäkköjen ja uskonnollisten rakennusten rakentamiseen? Miksi se on suosittu? Se ei rappeudu helposti ja sen tuoksusta ei ötökät tykkää, joten ne eivät tule syömään ja lahottamaan puuta.

Latinalainen nimi:
Chamaecyparis formosensis

Miksi tämä on tärkeä tieto?
On tärkeää tietää kasvin laji, josta eteerinen öljy on tehty. Nimi ei aina kerro kaikkea, vaan kannattaa ottaa selvää.

Monet yritykset käyttävät eri yhdisteitä tai lisäävät öljyyn muitakin ainesosia, jolloin se menettää aitouden ja terapeuttisen hyödyn.

Mitä kasvin osaa käytetään tislauksessa?
puun ydin

Mitä ovat kasvin hyödyt?
Rentouttava ja kestävä

Mitä käyttötarkoituksia on dokumentoitu eteerisestä öljystä?
Se on rentouttava, maadoittava ja rahoittava. Ihana kylpyvedessä tai diffuuserissa. Käytetään paljn myös meditoidessa, joogassa sekä muodostaessa henkistä yhteyttä. Miesten partavesi.

Miten eteerinen öljy vaikuttaa tunnepuolelle?
Se maadoittaa olotilan ja vaikuttaa jännitysten purkautumiseen. Se avaa "kolmannen silmän" tietoisuuteen, intuitioon ja mahdollisuuteen.

Öljyä käyttäessä voi saada selvyyden asioihin, joka johtaa luottamukseen. Se vapauttaa sisäistä ärsytystä. Kuten jo mainittiin, hyvä meditaatiossa, joogassa sekä kun tekee muutoksia elämään.

Yleensä kaikki eteeriset öljyt jotka ovat tislattu puusta, tasapainottavat tunnepuolta.

Mihin sakroihin eteerinen öljy vaikuttaa?
Sacral, heart ja crown chakra

Mikä on öljyn sakraväri?
Kultaisen ruskea

Kuinka eteeristä öljyä käytetään?
Laimenna 50:50
- Levitä muutama tippa (2-4) iholle
- Hengitä suoraan pullosta tai kädestä
- Diffuuseroi
- Laita sakroihin/vitaflex pisteisiin.

Tärkeää huomioitavaa:
Suosittelen vain YL eteerisiä öljyjä yllä olevin ohjein. Opi tunnistamaan käyttäytymisesi öljyjä kohtaan. Jos tarvitset laimentaa, laimenna.
- Vain terapeuttisen luokan eteerisistä öljyistä saat parhaimman tuloksen.
- Jos olet raskaana, imetät, lääkityksellä tai sairas, ota ensin yhteys terveyshuollon ammattilaiseen ennen kuin käytät öljyä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti