maanantai 29. helmikuuta 2016

Jos mielesi tekee lakritsia...hillitse himo nuuhkaisemalla Fenkoli eteeristä öljyä!

Fenkoli - Fennel eteerinen öljy

Historia:
Fenkolin historia ulottuu muinaisten egyptiläisten ja roomalaisten aikoihin. He käyttivät fenkolia tukemaan heidän tunteiden tasapainottamista. Soturit uskoivat, että se antoi heille rohkeutta ja voimaa taisteluissa sekä pitkäikäisyyttä. Keskiajalla, fenkolia käytettiin estämään loitsuja ja torjuamaan noitia ja pahoja henkiä.

Tänäpäivänäkin voimme hyötyä fenkolin tuomista eduista joka päivä. Se tukee rauhasten toimintaa sekä hengitys- & ruoansulatusjärjestelmää.

Yleistä:
Fenkoli energisoi ja tasapainottaa. Ja se on hyvä tuki myös kuukautiskierron aikana. Tiedämme myös, että fenkolia käytetään paljon Välimeren keittiöissä. On hämmästyttävää, että sitä ollaan käytetty ruoanvalmistuksessa jo tuhansien vuosien ajan.

Latinalainen nimi:
Foeniculum vulgare

Miksi tämä on tärkeä tieto?
On olemassa monia eri fenkolilajia, ja kaikki eivät ole syötäviä. Joten muista, nimi ei aina kerro kaikkea, vaan kannattaa ottaa selvää, mikä on öljyn lopullinen latinankielinen nimi, jotta tiedät että saat parasta!
Ja vaikka ne saattavat jakaa samoja kemiallisia ainesosia, ne eivät silti ole sama asia.

Erittäin mielenkiintoinen yksityiskohta:
Fenkoli ja Anis sisältävät molemmat eetteri anetolia, mikä tekee niistä lähes identtiset aromaterapiassa. Eli, jos sinulla ei ole fenkolia, voit kokeilla anista! Tämä on erittäin uniikkitapaus, joka ei yleensä tapahdu eteeristen öljyjen maailmassa, joten sen takia tahdoin jakaa tämän tiedon sinulle.

Mitä kasvin osaa käytetään tislauksessa?
Murskatut siemenet

Mitkä ovat kasvin hyödyt?
Tukee tervettä ruoansulatusjärjestelmää

Mitä käyttötarkoituksia on dokumentoitu eteerisestä öljystä?
Se tukee tervettä verenkiertoa, rauhas-, hengitys- ja ruoansulatuskanavan toimintaa.

Miten eteerinen öljy vaikuttaa tunnepuolelle?
Sen makea ja mausteinen tuoksu rohkaisee ja tasapainottaa. Se tuoksuu ihan lakritsalle!
Fenkoli kohottaa itsetuntemusta. Se antaa meille rohkeutta oppia rakastamaan itseämme. Se hyvin varovaisesti pakottaa meitä katsomaan itseämme peiliin ja hyväksymään minä-kuvamme sekä hylkäämään itsensä pilkkaamisen.

Tämä on hyvä öljy varsinkin heille, jotka tuntevat olonsa syrjityksi, ei hyväksy rakastetuksi tulemista tai ei pysty rakastamaan itseään sellaisena kuin on.

Se auttaa meitä  lähestymään Äiti Maata. Se avaa tietoisuutta kärsimyksestä, mitä maan päällä tapahtuu. Ja auttaa meitä ymmärtämään ja käsittelemään, miksi näin? Ja lähteä työstämään sitä paremmassa energiassa.

Mihin sakroihin eteerinen öljy vaikuttaa?
base, sacral, solar plexus ja heart

Mikä on öljyn sakraväri?
Keltainen

Kuinka eteeristä öljyä käytetään?
Käytä laimentamattomana
- Levitä muutama tippa (2-4) iholle
- Hengitä suoraan pullosta tai kädestä
- Diffuuseroi
- Laita sakroihin/vitaflex pisteisiin.

Tärkeää huomioitavaa:
- Suosittelen vain YL eteerisiä öljyjä yllä olevin ohjein. Opi tunnistamaan käyttäytymisesi öljyjä kohtaan. Jos tarvitset laimentaa, laimenna
- Vain terapeuttisen luokan eteerisistä öljyistä saat parhaimman tuloksen.
- Epileptikot kannattaa välttää tät öljyä
- Jos olet raskaana, imetät, lääkityksellä tai sairas, ota ensin yhteyttä terveyshuollon ammattilaiseen, ennen kuin käytät öljyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti