torstai 21. maaliskuuta 2019

Mitä muuta ihmeellistä farmilla tehdään?


...Nyt olette päässeet tutustumaan kouluun, kasveihin, suklaaseen, tislaamoon.... ja tänään tutustutaan mitä muuta tarjottavaa farmilla on? Ota hyvä asento ja ole valmis katsomaan upeita kuvia ja tietoa, mitä tulet oppimaan <3!

Young Livingin Ecuadorin farmilla on yhteensä 150 vuohta. Ne siellä myllää ja rikastuttaa maaperää. Sekä ovat ilona siellä kaikille! On niistä myös muutakin hyötyä. Garyn visio oli, et vuohen maito saataisiin osaksi ihonhoitotuotteita, mutta kuten Mary sanoi, jotkut Garyn visiot ovat liian hurjia toteutettavaksi. Koska vuohen maidon kuljetus Ecuadorista Utahiin, jossa se käytettäisiin kasvojenhoitotuotteisiin .... on aivan liian vaikeata ja monimutkaista. MUTTA, tällä hetkellä vuohen maito menee koululle lasten juomaksi! Olipas meillä mukava pelleillä vuohien kanssa aitauksessa :) ne olivat aika ihastuttavia...ja taas oli hämmästyttävää nähdä, miten hyvää huolta niistäkin pidetään!

 Sieltä ne mäeltä juoksivat luoksemme, kun hoitaja kutsui <3Tämä oli mielenkiintoista. Tänne tuodaan tislausjämät. Täältä voit lukea lisää tislauksesta.


Alla näet kuvat komposteista. Niitä oli yhteensä 3 pitkää puista multakoteloa.
Uudet tislausjämät sekoitetaan kompostoitavassa olevien multien joukkoon. 
Niitä hämmennetään ja sekoitellaan ja annetaan mullan muhia n. 4 viikon ajan, kunnes mullan pH-arvo on takaisin normaali. Arvaa mitä mullan sekaa sekoitetaan? MATJOA! Madot syö kompostia ja prosessoi sen, kunnes se on valmis takaisin pelloille ja kasvihuoneisiin.
Arvatkaa kuinka monta matoa on 1 neliömetrillä? 8 000 - 10 000! Vaikka madot olisi loistava lisä myös peltoihin, ne kuitenkin kerätään valmiista mullasta pois ja siirretään seuraavaan multakasaan tekemään työtään.
Hieno multa viedään kasvihuoneeseen ja paakkunainen multa pelloille. Näin Young Living kierrättää tislausjämät takaisin luonnon syliin.

Kompostin vieressä on kasvihuoneet. Kasvihuoneissa kasvatetaan Oreganoa, Ocoteaa, Ylang Ylangia jne. Kasvit kasvatetaan siihen kokoon, että ne ovat valmiina pelloille kasvamaan.


Kuvassa Oreganoa kasvamassa... menee 4viikkoa menee kasvattaessa, kunnes on valmis pellolle.
Kasvihuoneessa myös testataan erilaisia kasveja, menestyykö ne Ecuadorin farmilla.


Ja arvatkaa mitä muuta siellä on?
Siellä on TIILINTEKOKONE!

Tämä oli yksi Garyn visio, jonka laittoi toteutukseen.
Muistatte varmaan Nepalin maanjäristyksen ja siitä aiheutuneet vahingot? Ja miten Young Living Foundation ja Gary Young otti ohjat käsiinsä ja meni tekemään muutosta sinne.

Gary vei sinne tiilintekokoneen ja opettivat paikallisille, miten rakennetaan kylä takaisin, koti kerrallaan. Näin paikalliset saivat työvälineet, tiedon ja taidon sekä työn! Koska kun saivat oman kylänsä valmiiksi (Garyn kuolinviikolla v.2018) he ovat pystyneet auttamaan naapurikyliä tekemään saman. 

Ecuadorin farmilla on yksi tälläinen tiilentekokone - ja sitä me päästiin kokeilemaan:
Seuraavassa postauksessa pääsette mukaan kiertelemään ympäri farmia sekä näkemään kaiken sen hauskan ja koskettavan mitä siellä tapahtui <3 <3 <3 


<3 Video YL Foundationin toiminnasta <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti