torstai 8. kesäkuuta 2017

Teepuu


Teepuu, Tea Tree, Melaleuca, Melaleuca Alternifolia ....rakkaalla lapsella monta nimeä!


Oletko ikinä käyttänyt kyseistä öljyä? se on ikiaikojen suosikki. Muistan, kun mummoni antoi sitä minulle, kun astuin teini-iän portista sisään, "laita tyttö tätä kasvoihisi - niin lähtee nuo näpyt pois" - hän sanoi....laitoin pari kertaa - eihän ne lähtenyt. Ehkäpä sen takia vielä tänäkin päivänä tunnen inhoa sen tuoksua kohtaan, koska se muistuttaa minua inhottavista näpyistä kasvoillani!
Katsopas, tämä taas todistaa sen, että eteeriset öljyt voi tuoksua pahalle myös silloin, jos niihin sitoutuu joku inhottava muisto. Ja toinen opetus....öljyt eivät ole "parantaa kaiken hetkessä". EI. Vaan niitä täytyy käyttää päivittäin. Vähän kerralla. Ne tasapainottavat elimistöä ja tukevat elimistöä toimimaan juuri niin kuin sen täytyy toimia. Kuten se on suunniteltu toimimaan.

Mutta takaisin Teepuuhun.
Miksi se on hyvä ja hyödyllinen öljy?

Teepuu höyrytislataan lehdistä ja Young Livingin Teepuu öljy tulee Australiasta. Sillä on useita hyötyjä elimistölle, koska sen luonnolliset kemialliset ainesosat ovat erittäin monipuoliset.Historiassa Teepuun lehtiä on käytetty vuosisatojen ajan jo haavojen hoitoon ja iho-infektioihin. Siinä on korkeat fenoli (phenols)-pitoisuudet, niin se on vahva immuunipuolustuksen rakentaja!

Teepuu öljystä on tehty paljon tutkimuksia. Käy kurkkaamassa ja lukemassa tämän hetkiset 445 tieteellistä tutkimusta.

Teepuu öljyä käytetään siis useasti immuunipuolustuksen sekä hengitysteiden tukemiseen, lihaksille ja luustolle sekä ihonhoitoon.  Sen tuoksu on vahva, raikas - joten se myös puhdeistaa ja avaa mieltä tuoksun voimalla.

Teepuu on myös erinomainen ulkoiluöljy! Hyönteiset ja ötökät eivät välitä sen tuoksusta, joten sitä kannattaa suihkuttaa veden seassa vaatteille tai hieroa suoraan iholle.

Frantsilan sivulta lainattua:
Teepuun eteerisessä öljyssä on lämpimän raikas, mausteisen kamferinen tuoksu. Teepuu on australialainen puulaji, joka erittää voimakasta lääkkeenomaista tuoksua. Teepuu on saanut nimensä kasvin käyttötavasta. Se ei suinkaan kuulu teepuihin vaan myrttikasveihin. Australian aboriginaalit ovat valmistaneet teepuun lehdistä jo vuosisatojen ajan erilaisia vaivoja lievittävää yrttiteetä.
Teepuuöljystä voi olla apua erilaisten iho-ongelmien ja infektioiden lievittämisessä. Aboriginaalit ovat käyttäneet teepuuöljyä muun muassa jalka- ja kynsisienen, syylien, hyönteisten pistojen ja huuliherpeksen hoitoon. Niihin vaivoihin teepuuöljyä kannattaa kokeilla tänäkin päivänä. Antiseptinen teepuuöljy saattaa rauhoittaa myös akneihoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti