keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Helichrysum farmi Kroatiassa

Terveiset Kroatiasta! Sain yllätyssähköpostin pari viikkoa sitten; Onnittelut! Olet saannut palkintomatkan Kroatiaan. Kiitokset hyvästä työstä! Ja kuten tiedämme, palkintomatkaa ei saavutettu yksin, vaan se tapahtui koko upean tiimimme ansiota. Olen otettu siitä, että kanssani työskentelee mahtavia ihmisiä, jotka rakastavat kertoa Young Livingistä eteenpäin ja auttavat ihmisiä parantamaan hyvinvointia.
Kiitos kuluu koko upealle tiimilleni sekä tietenkin Young Livingille, joka on yli 20v. ajan tehnyt töitä sen eteen, että käsissämme on maailman parhaimmat, puhtaimmat sekä terapeuttisimmat öljyt.
Miten se on mahdollista?
Siemenestä Sinettiin - lupaus. Young Livingillä on useita farmeja ympäri maailman. Yksi niistä on täällä Kroatiassa. Täällä viljellään Helichrysum-kasvia.
Tahdon kertoa teille, mitä kuulin ja opin tänään, kun kävimme farmilla.
Huomenna tulee lisää, kun tutustumme tislaamoon :) mutta ensin farmi!

Helichrysum on yksi arvokkaimmista ja upeimmista öljyistä, mitä Young Livingiltä löytyy. Sitä käytetään myös monissa sekoitusöljyissä, sen monipuolisuuden takia.

Muutama vuosi sitten, Young Livingillä myytiin paljon "ei oota". Eli öljyä ei ollut saatavilla. Mitä Gary teki? Tietenkin, lähti etsimään paikkaa, jossa Helichrysum kasvaa kaikkein parhaiten. Ja se paikka on Kroatia. Kroatiassa on kaikkein ihanteellisin kasvualusta kasville. Se tarvitsee kuivan ja kivikkoisen maan. Kroatiassa on paljon villi helichrysumia, josta ollaan poimittu siemenet meidän farmille, joita nyt viljellään. 


Saavuimme farmille. N. 1 1/2h Splitistä, keskelle EI MITÄÄN :). Farmi sijaitsee lähellä Krka-luonnonpuistoa. Peltomäärä on tuplaantunut vuoden sisällä ja kasvu vaan jatkuu. On hienoa tulla katsomaan ensi vuonna, mitä tälle tilalle kuuluu.
Farmilla on siis vain peltoa, työkoneita sekä yksi hassu työpaja, joka näkyy yllä olevassa kuvassa oikealla laidalla.


Meitä on täällä Young Livingin jäseniä n.150, ympäri Eurooppaa.


En pysty lataamaan videoita, joita otin, mutta kirjoitan teille kuulemani.
Alla olevassa kuvassa näette Young Livingin henkilökuntaa farmilta. He ovat ne tyypit, jotka huolehtivat farmista ja kasvattavat Helichrysumia. Heidän työnsä on erittäin arvokasta - josta olemme kiitollisia.

Joye (YL Euroopan johtaja)
" Kiitos kun olette tulleet kaikki tänne farmille. Olemme hyvin kiitollisia myös farmin henkilökunnalle, jotka antavat aikansa meille työpäivän keskellä, koska kuten tiedämme, tälläiset vierailut sekoittavat arkiaskareita paljon, kun on kaikkein kiireisin aika farmilla. Annan puheenvuoron Dominicille, joka on farmin johtaja."

Dominic (kuvassa vasemmalla, vihreä paita)
"Tahdon toivottaa teidät jokaisen tervetulleeksi koko farmin henkilökunnan puolesta, koska olemme kaikki samaa perhettä. 
Olemme suurin Helichrysum farmi ei ainoastaan Kroatiassa tai Euroopassa vaan koko maailmassa. Maaperä täällä on täydellinen Helichrysumille. Farmi on n.100jalkapallokentän kokoinen. Maaperä on ollut koskematon 40v. ajan, joten multa on puhdas, aito, orgaaninen - eli täydellinen.
Olemme erittäin kiitollisia Garylle ja hänen visionille, mitä hänellä on. Tällä on suuri merkitys meille kaikille kroatialaisille. Ja siksi koemme sen erittäin vahvasti, että olemme kaikki yhtä samaa perhettä. Ja emme voi kuvailla kiitollisuuttamme sanoin.
Maaperästä tehdyt tutkimukset osoittavat, että siinä on erittäin paljon mineraaleja. Ja tutkimukset ovat osoittaneet myös sen, että öljyn laatu on paljon parempi kun se on kasvatettu farmilla kuin farmin ulkopuolella. Eli kun pystymme kontrolloimaan ja huolehtimaan kasvista, saamme paremman lopputuloksen. 
Mieti Garyn ja YL visiota. Ensi vuonna olemme puolet isompi farmi, mitä nyt. Ja kuten Gary sanoo, katso farmia, taivas on vain rajana. Näytämme teille nyt koko farmin ja työkoneet ja mitä tehdään farmilla."


Dominic:
" Tässä näette koneen, jonka hankimme viime vuonna. Se rikkoo kivet pieniksi murusiksi. N.25cm syvydeltä. Ja se on tarpeeksi Helichrysumille tarpeeksi kasvattaa hyvät ja kestävät juuret. Sen alla on kovaa, kivikkoista maata. Miksi se on tärkeää? Täällä ei sada kovin useasti, joten sitten kun sataa, niin se menee hienon mullan läpi ja jää kivikkoisen maan pinnalle. Joten juuret saavat paljon enemmän vettä ja kasvi ravinnetta. 
Tässä näet hienompaa multaa. Kivi on murskattu erittäin pieneksi.Helichrysum kasvien istutus
Tapahtuu samalla idealla kuin perunan istutus. Kaksi henkilöä istuu traktorin perässä ja puottaa taimen putkea pitkin joka 40cm.  Jonka jälkeen taimi painetaan maahan kädellä tiukemmin ja levitetään multaa ympärille. 


Yllä ja alla olevissa kuvissa näet ensimmäiset pellot, joihin istutettiin Helichrysumia. Ja kuten näette, siellä on paljon isoja kiviä. Eli meillä ei ollut vielä silloin kivenmurskaus konetta. 
Ja mitä haittaa siitä on? Kun vettä sataa, se valuu suoraan alas ja isot kivet nousee pinnalle ja näin kasvi ei saa tarpeeksi vettä.


Alla olevassa kuvassa näette taas pellon, johon on murskattu kivet ja saatu tasaisempi multa. Öljyn laatu ei muutu, vaan pellon huolto on helpompaa. Paljon se ei vettä tarvitse kuitenkaan, koska Helichrysum kasvaa parhaiten kuivahkossa maassa. 

Alla olevassa kuvassa olevat kasvit ovat vuosi sitten istutettua. Eli ovat n.30% valmiita. 3-4v. päästä ne ovat "täysikasvuisia". Eteeriseen öljyyn käytetään ainoastaan kasvin kukka. Juuret jää maahan ja tuottavat uutta kukkaa ja öljyä.
Seuraavan 4vk aikana kasvit kasvavat hurjaa vauhtia, n.5-10cm-7viikko. Ja ulottuvat tuonne polviin saakka.
Kun kasvi on kasvanut n-4v, siitä tulee täysikasvuinen ja tuottaa uutta kukkaa monia vuosia eteenpäin. Ei ole vielä kokemusta, kuinka pitkään kasvi pystyy tuottamaan, ennen kuin täytyy uudelleen istuttaa. Ehkä n.10-15v.


Alla olevassa kuvassa näette koneen, jolla kynnetään Helichrysum pelto. Koukut menevät penkkien välistä. Näin saadaan muokattua peltoa, poistettua pinnalle nousevat rikkaruohot ja vietyä pois.Farmilla käy lievä tuuli koko ajan, joten ötököitä siellä ei juuri ole. Kasvit ovat myös erittäin vahvoja, joten pärjäävät hyvin, eikä niitä vaivaa taudit jne.
Saimme istuttaa myös oman taimen maahan. Siellä se nyt kasvaa ja tuottaa erinomaista öljyä meille kaikille. :)


Tässäpä pieni tietopaketti, jonka sain teille kasaan. Toivottavasti sinäkin pääset käymään farmilla joku päivä. Se on upea kokemus! Heräsikö kysymyksiä? Paljon laitetaan aikaa ja energiaa eteeristen öljyjen tuottamiseen. Me olemme erittäin onnekkaita, koska saamme käyttää kodissamme maailman parhaimpia eteerisiä öljyjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti