maanantai 22. helmikuuta 2016

Varjoon jäävä öljy - Copaiba

COPAIBA ETEERINEN ÖLJY

Yleistä:
Copaiba on hieno eteerinen öljy, jota on perinteisesti käytetty tukemaan elimistöä ärsytystä sekä ruoansulatusta vastaan.

Se korjataan samalla tapaa puusta kuin vaahterasiirappi. Oleoresiini valuu puuhun poratusta putkesta talteen, joka höyrytislataan.

Copaiba saadaan Copaifera reticulata-nimisestä puusta, joka on suvun ainoa laji joka on kotoisin Amazonin alueelta. Tiesitkö, että Copaiba puu täytyy olla ainakin 30v. vanha, jotta siitä voidaan tislata öljyä? Kyllä! Sanotaan, että optimaalinen puun ikä tislaamiseen on 30-50v.
Tiesitkö myös sitä, että 1-2 Copaiba puuta Amazonissa tuottaa enintään 5kg Copaiba öljyä/puu joka toinen vuosi?

Tiesitkö, että Copaiba öljyllä on yksi korkeimpia beeta-karyofylleeni taso mitä maailmasta löytyy?
Kyllä. On tutkitty että se sisältää 50% beeta-karyofylleeniä. Helichrysum ja Neilikka (Clove) öljyillä on 5-12% beeta-karyofylleenia.

Mikä on beeta-karyofylleeni?
Beeta-karyofylleenia on tutkittu laajasti, miten se moduloida kehon vastausta ärsytystä vastaan. Helichrysumin ja Neilikan lisäksi beeta-karyofylleenia sisältää basilika, oregano, musta pippuri, rosmariini sekä kanelinkuori eteeriset öljyt.

Kokeile ensin Copaiba öljyä, jonka jälkeen käytät Deep Reliefiä rentouttamaan lihaksia ja Breathe Again öljyä hengitysteitä tukemaan. Molemmat tulevat roll-on muodossa ja ovat erittäin käteviä käyttää. Tykkään paljon molemmista öljyistä!Latinalainen nimi:
Copaifera reticulata

Miksi tämä on tärkeä tieto?
On tärkeää tietää, mikä on eteerisen öljyn latinankielinen nimi. Pullon kyljessä oleva nimi ei aina kerro koko totuutta. Joten on tärkeää molemmat tiedot.

Copaibaa on ainakin 3 eri lajia ja on ainakin toistakymmentä eri nimeä, jotka sisällytetään copal tai Copaiban nimen alle. Lisäksi jotkut yritykset mainostavat Copaiba puun kuorta, joka ei ole sama asia kuin pihka.

Muista, vaikka monet lajit sisältävät samanlaisia ominaisuuksia, niin ne eivät kuitenkaan ole sama asia. Joten yleinen nimi ei aina kerro kaikkea.

Mistä osata kasvia eteerinen öljy tehdään?
Tislataan uutteesta

Mitkä ovat kasvin hyödyt?
Stimuloiva, rauhoittava ja rentouttava

Mitä käyttötarkoituksia ja etuja on dokumentoitu eteerisestä öljystä?
Tukee kehon luonnollista vastausta ärsytykselle. Tukee lihasten toimintaa.

Huom. Copaiba eteerinen öljy vahventaa myös muiden öljyjen vaikutusta. Piparminttu eteerisellä öljyllä on sama vaikutus, siksi sitä käytetään viimeisenä raindrop-tekniikassa.

Miten eteerinen öljy vaikuttaa aromaattisesti?
Siinä on makea, balsaminen aromi joka on kohottaa mieltä ja rentouttaa.

Miten eteerinen öljy vaikuttaa tunteisiin?
Olemme uhri tulevaisuudellemme, jos pidämme kiinni emotionaalisista haavoista, jotka ovat jääneet kiinni meihin. Tämä luo sisäistä ristiriitaa itsemme kanssa ja kuljettaa meidät kauemmaksi tarkoituksestamme sekä yhteydestä korkeimpaan, johon luotamme.

Copaiba antaa mahdollisuuden nähdä emotionaaliset haavat ja puhdistaa ja antaa suojaa. Niille jotka stressaavat töissä tai kotona, Copaiba maadoittaa ja luo turvaa. Se auttaa meitä meitä olemaan tässä hetkellä, eikä katsoa menneisyyteen.

Mihin sakroihin eteerinen öljy vaikuttaa?
Solar Plexus

Mikä on sen sakraväri?
keltainen

Kuinka eteeristä öljyä käytetään?
Käytä laimennettuna - 50:50
- Levitä muutama tippa (2-4) iholle
- Hengitä suoraan pullosta/kämmeneltä
- Diffuseroi
- Laita sakroihin/Vitaflex pisteisiin

TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA:
- Suosittelen vain Young Livingin eteerisiä öljyjä yllä olevin ohjein
- Vain terapeuttisen luokan eteerisistä öljyistä saat parhaimmat tulokset.
- Jos olet raskaana, imetät, olet lääkityksellä tai sairas, ota ensin yhteyttä terveyshuollon ammattilaiseen ennen kuin käytät eteerisiä öljyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti