lauantai 20. helmikuuta 2016

Epäonnistumisten kautta oppii

AAAAAAH! Siis en kestä miten ylpeä olin tänään eräästä tiimimme leaderista. Hän oli järjestänyt öljyilta rupeaman tälle viikolle ja oli valmistautunut 100% auttamaan jokaista paikalle tulijaa. Jokainen tietää sen innostuksen ja ilon määrän, kun odottaa porukkaa saapuvaksi. 

Mutta arvaa mitä kävi?

Kukaan ei tullut. Ei kukaan. 

Tiedätkö mitä hän teki?

"Mulla oli onneks Plan B, jonka olin sopinut jo itseni kanssa, ja valmistunut siihen, että jos kukaan ei tulekaan. Nimittäin opiskelu. Opiskelin heti, mitä taitoja minun täytyy oppia lisää, miten kutsun ihmisiä seuraavan kerran: onko olemassa joku tehokkaampi ja sitovampi tapa? Mitä minun pitää kehittää itsessäni että minusta tulee parempi Leader, ja miten luon tiimini kulttuurin, että koulutukset ja öljyillat ovat oikeesti tärkeitä? Sain vastauksia, (Eric Worre - How to get people to attend to The events, löytyy YouTubesta), ja pistin kikat korvan taakse valmiiksi seuraavaa kutsumiskertaa varten. Koko matka on itsensä kehittämistä, ja oppimista, sekä oppiman opettamista eteenpäin. Turhautumisen ja epäonnistumisen kokemisen jälkeen palasin takasin niihin kysymyksiin, jotka ovat tärkein tuki ja motivaattori tällä matkalla; MIKSI? miksi teen tätä? Ja omien vahvuuksien kirjoittaminen ylös. (Kirjoitin ylös myös mitä taitoja mun täytyy kehittää)."

Kävin asiaa läpi hänen kanssaan. Oliko sittenkin Plan B vahvempana hänen mielessään? Ehkä se olikin se tärkeämpi asia, jota hänen piti tehdä, jotta kasvaa leaderinä, jotta oppii pääsemään epäonnistumista yli.

Nimittäin tiedätkö. Kun Young Livingiä tekee työkseen, se ei TODELLAKAAN ole ruusuilla tanssimista. Mitä enemmän joutuu päätä hakkaamaan seinään, näyttämään epäonnistumiset ja harmitukset, varsinkin myöntämään ne itsellensä - se KASVATTAA. Se todella kasvattaa. Ja tiedätkö, menestyneimmät ihmiset ovat kohdanneet vastoinkäymisiä kaikkein eniten. Siksi he ovat menestyneet. 

Tiedän, että tämä leader tulee menemään pitkälle. Hän tulee oman esimerkin kautta johtamaan omaa organisaatiotansa ja ennen kaikkea tiiminsä leadereitä, että EI KANNATA LUOVUTTAA.

Kun vastoinkäymisiä tulee, niistä täytyy oppia. Niistä täytyy muuttua. Ja TAAS JATKAA!!! Ne jotka luovuttaa, luovuttaa. Ja heille ei tule menestystä. 

Miksi sitten kannattaa menestyä?

Mitä menestyneempi on Young Livingissä, sitä useamman ihmisen elämä on muuttunut parempaan.

"Leaderina näytän esimerkkiä, ja tämä on se esimerkki jonka haluan kopioituvan muiden taitojen ohella mun tiimissä; vaikka tulee pettymisiä, niin eteenpäin vaan ja etitään taas ne syyt miksi tätä haluaa tehdä! Asenne ratkaisee, ei jäädä turhautumisen tunteeseen vaan mennään eteenpäin"

Ja toinen, jaamme öljyjen ja muiden tuotteiden lisäksi myös ihmisille tietoa siitä, että JOKAISELLA on mahdollisuus ottaa leaderin tossut jalkaan ja lähteä astelemaan. Leaderin asemaan kasvetaan. Se on jatkuvaa kouluttautumista. Ja kun ne tossut ottaa jalkaan, niin huomaa, että on saanut muuttaa monen ihmisen elämää. Monen. Niin parempaan hyvinvointiin kuin myös parempaan taloudelliseen tilanteeseen.

Itse RAKASTAN kehittyä leaderinä, vaikka joskus itkettää. RAKASTAN jutella leadereitten kanssa, jotka painavat eteenpäin täysillä, koska haluavat muuttaa ihmisten elämää parempaan. Kyse ei ole minusta, meistä, vaan ihmisistä jotka ovat ympärillämme.

Tämä on elämänmittainen projekti, josta en ikinä luovu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti