lauantai 20. helmikuuta 2016

Basilika - aaaah, lihakset rakastaa!

BASILIKA - BASIL ETEERINEN ÖLJY

YLEISTÄ:

Basilika eteerisessä öljyssä on hienoisen karkea ja makean yrttinen tuoksu. Öljystä voi aistia myös kamferimaisen vivahteen. Basilika avaa hengitysteitä, terästää keskittymiskykyä ja lisää valppautta. Sen ruohomainen tuoksu antaa henkistä valppautta, ja se voi myös hioa hajuaistia vahvemmaksi.
Basilikaöljy rentouttaa sekä selkeyttää ajatuksia. Basilika voi olla tehokas apu aineenvaihdunnassa, ruoansulatuksessa sekä pahaa oloa helpottamaan. Basilikaa on perinteisesti käytetty rentouttamaan lihaksia. Eli, jos lihakset tuntuu kipeältä treenien jälkeen, niin kannattaa aukaista basilika öljypullo - se rentouttaa väsyneitä ja kovassa käytössä olleita lihaksia.
Se on yksi avain öljy RAINDROP - tekniikassa. Raindrop tekniikka harmonisoi elimistön järjestelmiä ja sitä voidaan harjoittaa ihmisille kuin myös eläimillekkin.
HISTORIA:
Aasiasta ja Afrikasta kotoisin olevaa basilikaa on viljelty jo tuhansia vuosia. Antiikin Roomassa yrttiä pidettiin pyhänä ja sitä käsiteltiin erityisen kunnioittavasti. Sana basilika palautuu kreikan sanaan basileus, joka tarkoittaa kuningasta. Monen silmissä basilika onkin mausteiden kuningas. Basilikan parantavat ominaisuudet on tunnettu jo vuosisatoja myös länsimaissa. Yrttitutkija John Gerard huomasi jo 1500-luvulla, että skorpionin piston saaneiden kipu lievittyi, kun he söivät basilikaa.

BASILIKA - BASIL ETEERINEN ÖLJY


Latinalainen nimi? 

Ocimum basilcum; CT methyl chavicol

Miksi tämä on tärkeä tieto? 

Basilika öljyjä on yli 40 eri lajiketta. Joten on tärkeää tietää mikä on eteerisen öljyn latinankielinen nimi. Nimi pullon kyljessä ei aina kerro koko totuutta, joten on tärkeää tietää molemmat.

Kemotyyppi (CT) on nimitys, joka kertoo lajin eri kemialliset ainesosat. Tähän vaikuttaa kasvin kasvupaikka. Basilika voi kasvaa monessa eri paikassa, ja näin ollen paikasta riippuen sen kemiallinen rakenne voi olla erilainen.


Perus kemotyypit


Ocimum basilcum CT methyl chavicol: Tämä kasvi kasvaa Reunionissa, Comorossa ja Egyptissä. Se tunnetaan myös nimella estagole CT. Tätä basilikaa käytetään Raindrop-tekniikassa.

Ocimum basilcum CT fenkolia: Tämä kasvi tukee vahvasti hermoston toimintaa. Kasvaa Saksassa.
Ocimum basilcum CT eugenol: Tätä kasvia käytetään lihasten rentoutumisessa. Kasvaa Madagaskarissa.
Ocimum basilcum CT linol: Tämä kasvi tukee ja rauhoittaa lihaksia.

Mistä nimi tulee? 

Kreikkalaiset sanoivat basilikaa "Kasvien kuninkaaksi". Tästä ollaan päätelty, että basilika nimi tulee kreikan sanasta "basileum", joka tarkoittaa kuningas.

Mistä osasta kasvia eteerinen öljy tehdään? 

Lehdet, varret ja kukat

Mitkä ovat kasvin hyödyt? 

Rentouttava, piristävä ja vahvistava

Mitä käyttötarkoituksia ja etuja on dokumentoitu eteerisestä öljystä? 

Mielen valppautta, väsymyksen helpottamisesta, hilseilevä päänahka, rauhoittaa lihaksia, satunnainen unettomuus

Miten eteerinen öljy vaikuttaa aromaattisesti? 

Se voi stimuloidan henkisesti ja auttaa selkeyttämään mieltä.

Käytä tätä öljyä kun haluat elvyttää itsesi ison projektin tai asian äärellä, jos vastaan tulee epäilyksiä tai epäluottamuksia. Tässä tapauksessa, öljyn tuoksu voi olla erittäin mieltä kohottavaa. Sillä on niin vahva nurminen tuoksu.


Mitä eteerinen öljy vaikuttaa tunnepuolelle? 

Basilika eteerinen öljy aukaisee meille meidän sisintämme.

Kun saamme todellista selvyyttä, ketä olemme, me voimme tehdä parempia valintoja elämässämme, sekä luoda parempaa tulevaisuutta. Tämä pysäyttävä energia tulee kantamaan jännityksen ja innostuksen siihen, että otamme vastuun omista toiveistamme ja lähdemme toteuttamaan niitä.


Mihin sakroihin eteerinen öljy vaikuttaa? 

Juurisakra, sakraalisakra ja soar plexus

Mikä on sakraväri? 

KeltavihreäKuinka eteeristä öljyä käytetään?
Käytä laimennettuna - 50:50 laimennus
sitten,
- Levitä muutamia (2-4) tippaa iholle
- Hengitä suoraan pullosta
- Diffuseroi
- Laita sakroihin/vitaflex pisteisiin

MUUTA:

Basilika eteeristä öljyä on lempi öljysekoituksessani, Clarityssä. Jota käytän todella usein keskittymiseen ja silloin, kun haluan olla terävänä ja viedä keskeneräiset asiat loppuun.

Tiesitkö että italialaiset miehet ojentivat basilika oksan haluamalleen naiselle merkiksi siitä, että on kiinnostunut hänestä?


Ja italialaiset naiset laittavat basilika oksia vaatteihinsa, jotta ne houkuttelisi kosioita heidän luokseen!


TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA:

- Suosittelen vain Young Livingin eteerisiä öljyjä yllä olevin ohjein.
- Epileptikot tulisi välttää tätä öljyä.
- Alle 18kk olevat lapset ja raskaana olevat äidit tulisi välttää tätä öljyä.
- Voi ärsyttää ihoa ja limakalvoja, joten laimentaminen voi olla tarpeen.
- Vain terapeuttisen luokan eteerisistä öljyistä saat parhaimmat tulokset.
- Jos olet raskaana, imetät, olet lääkityksellä tai sairas, ota ensin yhteyttä terveyshuollon ammattilaiseen, joka osaa neuvoa sinua parhaiten.

Haluatko tilata itsellesi basilika eteerisen öljyn? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti